De NVPR is dé plek in Noord-Nederland waar jij als communicatieprofessional vakgenoten kunt ontmoeten. We organiseren meerdere keren per jaar bijeenkomsten waar je inspiratie opdoet, je kennis vergroot en je netwerk uitbreidt.

Maak kennis met de NVPR

Wil je een van onze bijeenkomsten eens bijwonen om te kijken of de NVPR iets voor jou is? Selecteer dan in onze agenda een bijeenkomst die je aanspreekt of schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten. Je kunt je eerste bijeenkomst gratis en vrijblijvend bezoeken door je vooraf via e-mail aan te melden bij NVPR-bestuurslid Yvette Meinema.

Ben je al lid van de NVPR? Dan kun je een collega of vakgenoot vrijblijvend en zonder vooraanmelding meenemen naar een bijeenkomst. Wij vragen hiervoor een bijdrage van € 10,-.

Deel je idee

Deel je idee!

Je kunt ervoor kiezen om de bijeenkomsten te bezoeken én je kunt onderwerpen voorstellen en de bijeenkomsten helpen organiseren. Is er een onderwerp uit het communicatievak waar je altijd al meer over hebt willen weten? Ken je een inspirerende spreker? Heb je een wild ‘out of the box’-idee? We zijn heel benieuwd!

Mail je idee naar NVPR-bestuurslid Gerald Kooistra of bel ‘m: 06 - 41 65 80 76.

De Bijeenkomsten

Het communicatievak is het leukste vak van de wereld! Het is altijd in ontwikkeling en vol inspirerende mensen. Tijdens onze bijeenkomsten kun je even uit de drukte van alledag stappen, inspiratie opdoen voor je vak en interessante vakgenoten ontmoeten.

We organiseren gemiddeld twee tot vier bijeenkomsten per jaar. Dit varieert van workshop en seminar tot borrel en bedrijfsbezoek. In onze agenda kun je lezen wanneer de eerstvolgende bijeenkomst is en wat we gaan doen. Je kunt je via info@nvpr.nl aanmelden. Een NVPR-lid kan een introducé meenemen.Wil je op de hoogte blijven van de bijeenkomsten die we organiseren? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We kijken uit naar je komst!

Schuif aan bij onze Ronde Tafel Bijeenkomst

Schuif aan bij onze
Ronde Tafel Bijeenkomst

Is er een onderwerp waarover je graag met vakgenoten van gedachten wilt wisselen? Stuit je op een probleem, ben je vastgelopen en zou je de creativiteit en ervaring van je vakgenoten kunnen gebruiken? Organiseer dan een Ronde Tafel Bijeenkomst.

Het werkt eenvoudig: e-mail je idee naar NVPR-bestuurslid Gerald Kooistra en hij neemt contact met je op.

Over de NVPR

Meer dan 125 leden die samen een enorme hoeveelheid kennis en ervaring hebben in het communicatievak en dat graag met je delen. Dát is de NVPR.

We hebben zo'n 100 leden, verspreid over de drie noordelijke provincies. Voor jou als communicatie-professional is dat een enorm handig netwerk van specialisten om kennis en ervaring mee uit te wisselen. We hebben een aantal jaar geleden een onderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in wie nu eigenlijk onze leden zijn

Wil je weten wie je kunt ontmoeten tijdens onze bijeenkomsten? Bekijk dan onze meest recente ledenlijst.

Een paar
opvallende feiten:

 • 39%

  werkt in
  de non-profit

 • 15%

  werkt in de semi
  non-profit

 • 33%

  benut zijn of haar
  talenten in het mkb

 • 54%

  heeft een hbo-
  opleiding gevolgd

 • 43%

  rondde een
  universitaire studie af

Colette Govaars

Lid sinds 2009

Communicatieadviseur & (arbeids)mediator

www.conflictwerk.nl

LinkedIn

”Dat ‘kijkje in de keuken’ was precies wat ik zocht!”

“Na vier jaar studeren aan de RUG in Groningen had ik een berg theoretische kennis, maar geen idee hoe het communicatiewerkveld er nu eigenlijk in de praktijk uitzag. Ik wilde in korte tijd veel vakgenoten leren kennen en ik had het idee dat de NVPR een goede plek was om te beginnen. Al na de eerste bijeenkomsten bleek mijn idee te kloppen. In plaats van theorie uit boekjes hoorde ik nu verhalen van vakgenoten uit de praktijk. Met name het ‘kijkje in de keuken’ tijdens bedrijfsbezoeken vond ik heel inspirerend. En nog steeds eigenlijk, ook nu ik zelf alweer een aantal jaren werk als communicatieadviseur. Dus of je nu net bent afgestudeerd of een ruime hoeveelheid praktijkervaring hebt: de NVPR heeft je altijd iets te bieden.”

John Brouwer

Lid sinds: 2004

Communicatieadviseur en tekstschrijver

www.brouwercommuniceert.nl 

LinkedIn

”Een mooie manier om met vakgenoten kennis uit te wisselen”

“Vijf jaar geleden werd ik zzp’er. Heerlijk! Het enige wat ik miste, was het contact met collega’s. Even sparren, dat was ineens veel lastiger geworden. Daarom kom ik graag bij de bijeenkomsten van de NVPR. De sfeer is ontspannen en ik voel me er helemaal thuis. De bijeenkomsten zijn voor mij een ideale manier om met vakgenoten kennis uit te wisselen. En weet je, als zzp’er werk je toch vanuit je eigen perspectief en voorkeuren. Door die contacten met vakgenoten wordt mijn kijk breder en krijg ik nieuwe impulsen en ideeën.”

Gerda Steenhuis

Lid sinds: 2009

Eigenaar van Geste Communicatie

www.gestecom.com

LinkedIn

”De bijeenkomsten zijn inspirerend en je maakt gemakkelijk contact”

“Verhuizen en ergens opnieuw beginnen, is vaak een spannend avontuur. Ik besloot een paar jaar geleden dat avontuur aan te gaan en verhuisde vanuit het westen van ’t land naar Groningen. Niet alleen privé, maar ook zakelijk moest ik een heel nieuw netwerk opbouwen. De NVPR is in het Noorden de grootste netwerkclub binnen mijn vakgebied, dus dat leek mij een goede plek om te starten. Al na een paar bijeenkomsten bleek de NVPR een uitstekende keus: de bijeenkomsten zijn inspirerend en je maakt gemakkelijk contact met andere leden.”

Ontstaan NVPR

De NVPR werd in 1973 opgericht door een aantal ondernemende voorlichters en pr-functionarissen die het belangrijk vonden om kennis met vakgenoten uit te wisselen. Een georganiseerd netwerk daarvoor ontbrak en daarom richtten ze zelf een netwerk op. 

De naam NVPR verwijst nog naar het werkveld van de eerste leden: Noordelijke Voorlichters en Public Relations. De oprichters waren:
Dik Wolff, hoofd Bureau Voorlichting van de gemeente Groningen
A.Q. van Braam Houckgeest, chef voorlichting van de Gasunie
B.W. Hoitink, chef public relations van de Gasunie
A. Boerma, hoofd voorlichting van de provincie Groningen

Nog steeds werkt een groot deel van de NVPR-leden in de voorlichting en pr voor gemeenten en overheden. Daarnaast vind je ook veel communicatie- en marketingadviseurs die in het mkb werken of ondernemer zijn. Kijk bij onze ledenlijst om een idee te krijgen van ons huidige ledenbestand.

Ontstaan NVPR

Agenda

Word lid

Een lidmaatschap van de NVPR is betaalbaar en levert je een groot netwerk aan vakgenoten op die je tijdens onze inspirerende bijeenkomsten kunt ontmoeten.

Zo werkt het lidmaatschap

Het lidmaatschap is persoonlijk en kan op elk gewenst moment ingaan. De contributie aan de stichting NVPR bedraagt slechts € 45,- per kalenderjaar. Als lid kun je gratis deelnemen aan de reguliere NVPR-bijeenkomsten. Neem je een introducé mee, dan betaal je € 10,-. Je ontvangt hiervoor een nota na de bijeenkomst. Meld je je aan na 30 juni, dan betaal je maar € 20,- in dat betreffende kalenderjaar. Heb je vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op via info@nvpr.nl.

Ook vakgenoten die hun creativiteit en organisatietalent willen inzetten om een eenmalige of terugkerende activiteit te organiseren, zijn van harte welkom. Stuur ons een bericht via info@nvpr.nl en wij nemen contact met je op.